Drejtori i Agjencisë së Nxitjes së Zhvillimit të Bujqësisë viziton Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës

Sep 4, 2019

Drejtori i Agjencisë së Nxitjes së Zhvillimit të Bujqësisë viziton Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës
Në zyrat e Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës u zhvillua takim pune ndërmjet drejtorit të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës, Ylber Sela, dhe drejtorit të Agjencisë së Nxitjes të Zhvillimit të Bujqësisë, Elgafar Jusufi. Në takim u diskutua në lidhje me obligimet që burojnë nga Ligji mbi Përdorimin e Gjuhëve, sidomos nenit 7, obligime që kanë të bëjnë me tabelat, vulat dhe emërtimet e institucioneve. Agjencia për Zbatimin e Gjuhës u përgjigj në formë adekuate në lidhje me pyetjet e parashtruara si dhe shprehu gatishmërinë për thellim të bashkëpunimit ndërmjet të dyja institucioneve. Njëherësh, Agjencia për Zbatimin e Gjuhës u bën thirrje të gjitha institucioneve të tjera që, në qoftë se kanë dilema gjuhësore në lidhje me zbatimin e Ligjit mbi Përdorimin e Gjuhëve, t'i drejtohen Agjencisë nëpërmjet njërës nga mënyrat e komunikimit (postë, postë elektronike dhe personalisht). Agjencia mbetet e hapur për bashkëpunim. 3.9.2019 Shkup

You might also like

News

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit Në kujtim të largimit nga kjo jetë të Këshilltares shtetërore të lekturës në AZGj, Renata Ballanca Asani, e cila ndërroi jetë para disa ditësh, Agjencia organizoi një mbledhje përkujtimore me kolegët dhe familjen e afërt të Renatës. Drejtori i AZGj-së, Ardian Musliu, në fjalën e tij tregoi për punën, cilësitë e dukshme dhe njerëzoren e Renata Ballancës, ku midis të tjerash tha se, përkushtimi i saj për punën ishte për respekt dhe karakterizohej nga profesionalizmi, përgjegjësia dhe kolegjialiteti. Vetëm një javë para se të ndërronte jetë, ajo e dorëzoi të lekturuar Raportin vjetor të punës së Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së RMV-së. Bashkëshorti i të ndjerës, Arif Asani, në emër të familjes, i falënderoi kolegët dhe miqtë e saj, që i qëndruan pranë dhe e inkurajuan në luftën e gjatë me sëmundjen e rëndë. Në mbledhjen përkujtimore mes dhimbjesh, kolegë, shokë dhe shoqe të Renatës, evokuan kujtime nga puna dhe miqësia me të. Një gjë ishte e përbashkët në kujtimet e tyre; mirësia, urtësia, hijeshia, sharmi dhe fjalët e mira që Renata la pas, ishin tiparet e saj të dallueshme, tipare këto të një gruaje të veçantë, e cila ndërroi jetë në moshë të re. Në fund drejtori i AZGj-së, ju shprehu ngushëllime bashkëshortit dhe fëmijëve të Renatës. Foto nga arkivi i AZGj-së Shkup, 18.3.2024

Informacion kontakti
  • rr., “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 11, kati i 3-të
    Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

  • Phone number
    02 312 1731
  • Email
    info@apj.gov.mk