Бараат

Врска

Обраќањето на директорот на АПЈ, Илбер Села по повод Денот на албанската азбука

Драги пријатели! Ретки се историските настани кои, не само што не се забораваат и не бледнеат воопшто од нашата колективна меморија, туку, како што одминува времето, тие стануваат сè поважни, поинспиративни и повеќе ја подигнуваат…
ПРЕЗЕМИ PDF

Агенцијата за примена на јазикот потпиша Меморандум за соработка со Албанолошкиот институт во…

Во рамките на Деновите на албанската азбука 2020 година, денес во Скопје Агенцијата за примена на јазикот потпиша Меморандум за соработка со Албанолошкиот институт во Приштина. Меморандумот е потпишан од страна на двајцата директори…
ПРЕЗЕМИ PDF

УЧИМЕ АЛБАНСКИ / MËSOJMË SHQIP

АПЈ подготви електронска публикација со наслов УЧИМЕ АЛБАНСКИ / MËSOJMË SHQIP за сите граѓани чијшто мајчин јазик не им е албанскиот, а коишто имаат интерес за стекнување основни познавања или изучување на албанскиот јазик на почетно ниво.…
ПРЕЗЕМИ PDF