Во АПЈ продолжи вториот ден од обуката за преведувачи и лектори по албански јазик

May 28, 2024

Во АПЈ продолжи вториот ден од обуката за преведувачи и лектори по албански јазик

Денешни предавачи беа проф. д-р Џеват Лоши, професор и учесник на Конгресот за правопис на албанскиот јазик, кој ја презентираше темата „Стилистика“ и проф. д-р Исмет Османи, професор на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, кој ја презентираше темата „Терминологија“.

На обуката што започна вчера административните службеници имаа можност, во најголем дел, да се запознаат со нормите и стандардите на албанскиот јазик.

Обуката на административните службеници ќе продолжи со исто темпо и во текот на следната недела.

You might also like

Informacion kontakti
  • rr., “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 11, kati i 3-të
    Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

  • Phone number
    02 312 1731
  • Email
    info@apj.gov.mk