Учество на претставници на АПЈ на Меѓународна научна конференција

39
Во периодот 2-4 декември 2020 година, претставници на АПЈ зедоа учество со свое излагање на онлајн Меѓународна научна конференција на тема „Јазик и свесност“.
Конференцијата беше организирана од страна на Rating Academy којашто работи рамките на Универзитетот Çanakkale Onsekiz Mart од Република Турција.
Учеството на конференцијата беше одлична можност за размена на дискусии по однос на јазични прашања и претставува дел од активностите за меѓународно вмрежување и афирмација на АПЈ.
Можеби исто така ви се допаѓа