Соработка помеѓу Агенцијата за примена на јазикот и ЈСП „Скопје’’, за примена на албанскиот јазик

217

Заменик-директорот на ЈСП „Скопје“, Блерим Исмаили, ја посети Агенцијата за примена на јазикот, каде беше пречекан од директорот Илбер Села.

Во овој случај, заменик-директорот Исмаили извести за примената на албанскиот јазик во оваа јавно претпријатие, пречките и предизвиците што произлегуваат од овој процес.

Од другата страна, директорот Села се покажа подготвен за поддршка од Агенцијата за правописниот аспект на албанскиот јазик и неговата целосна примена.

Страните се согласија дека ваквите состаноци ќе се одржат во иднина бидејќи тие ќе помогнат во продлабочување на соработка помеѓу Агенцијата и ЈСП „Скопје“, како и да се олесни процесот на примена на албанскиот јазик.

4.9.2019
Скопје

 

Можеби исто така ви се допаѓа