Проф. д-р Мустафа Ибрахими ѝ ги подари неговите книги на библиотеката на АПЈ

164

Денеска, во пресрет на новата година, Агенцијата за примена на јазикот во Скопје беше посетена од лингвистот и универзитетскиот професор, проф. д-р. Мустафа Ибрахими, кој беше пречекан од директорот на АПЈ, Илбер Села. Во оваа прилика тој подари некои копии од своите книги за библиотеката на Агенцијата.
За време на оваа средба, меѓу другото, директорот Илбер Села ја искористи можноста подетално да разговара за проектите што се предвидени да се реализираат во 2020 година, но и за формите на идна соработка.

Можеби исто така ви се допаѓа