Проф. д-р Али Пајазити ги подари неговите речници за библиотеката на АПЈ

118
Вчера, Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ) беше посетена од социологот и универзитетскиот професор Али Пајазити, кој беше пречекан од директорот Илбер Села.
Во ова прилика, професор Пајазити подари неколку копии од своите речници за библиотеката на Агенцијата.
За време на оваа средба, меѓу другото, директорот Села и професорот Али Пајазити ја искористија можноста да разговараат подетално за проектите што се предвидени да се реализираат во 2020 година, но и за формите на идна соработка.
Можеби исто така ви се допаѓа