Посета на Агенцијата за примена на јазикот на Историски-филолошкиот факултет во Тирана

64

Една од посетите на делегацијата на Агенцијата за примена на Албанскиот јазик, предводена од нејзиниот директор Илбер Села, беше и на Историски-филолошкиот факултет при Универзитетот на Тирана. Делегацијата беше пречекана од деканот на овој факултет, Сабри Лачи со неговите соработници.

Директорот Илбер Села го информираше за предизвиците, заложбите и проектите на Агенцијата за примена на јазикот во текот на овој период.

Исто така, деканот Лачи му честиташе за работата што ја работи оваа агенција, изразувајќи подготвеност за стручна помош во смисла на унифицирање на терминологијата, изготвувањето на речници итн.

Тирана, 15.10.2019 г.

Можеби исто така ви се допаѓа