Интервју на Илбер Села, директор на Агенцијата за примена на јазикот, даденo за Алсат-М (Видео)

331

Директорот на Агенцијата за спроведување на Законот јазици, Илбер Села, во интервју за Алсат информира до каде е имплементацијата на употребата на албанскиот јазик низ институциите. Некои од нив се уште не започнале со двојазичноста, а и агенцијата сè уште не работи со својот полн капацитет бидејќи од државниот буџет сè уште има пари колку за почеток. Инспекторатот кој треба да следи како се спроведува законот сè уште е во фаза на формирање. За повеќе следете го видеото.

Можеби исто така ви се допаѓа