Директорот Села одржа важни состаноци во Тирана

30
Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села престојуваше во Тирана каде се состана со Доријан Кочи, директор на Националниот историски музеј, со кого се согласија да одржат две активности во септември и ноември.
Тие разменија идеи и за други проекти за 2022 година.
Директорот Села се сретна и со Мимоза Хиса со која разговараа за работата и активностите на двете институции, разгледувајќи заеднички точки за идна соработка во врска со двојазични публикации и други активности.
Можеби исто така ви се допаѓа