Директорот на националниот историски музеј на Албанија, Доријан Кочи, ја посети АПЈ

13
Вчера, Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, ја посети директорот на националниот историски музеј на Албанија, Доријан Кочи, којшто беше пречекан од страна на неговиот колега, директорот Илбер Села.
Во оваа прилика, директорот на АПЈ, Илбер Села го запозна со работата што ја извршува оваа институција од аспект на примената на албанскиот јазик на службено ниво.
Исто така, двајцата соработници разменија многу идеи, разговарајќи и за можноста за соработка помеѓу овие две институции.
Можеби исто така ви се допаѓа