Директорот на Клиниката за радиотерапија и онкологија ја посети АПЈ

239
Директорот на Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија, Нехат Нухи денеска ја посети АПЈ во придружба на онкологот Илир Исмаили, кои беа пречекани од директорот на АПЈ, Илбер Села.
На оваа средба двајцата директори разговараа во врска со примената на Законот за употреба на јазиците во државните институции. Директорот на АПЈ, Илбер Села му даде целосна поддршка во врска со имплементацијата на албанскиот јазик во оваа клиника, ветувајќи помош од службите на АПЈ во врска со превод и лекторирање на службените документи и акти.
Директорот Нехат Нухи се заблагодари за оваа поддршка и понудената помош, ветувајќи дека ќе се залага за примена на албанскиот јазик во клиниката според законските обврски.
Можеби исто така ви се допаѓа