Директорот на АПЈ, Илбер Села оствари работна средба со координаторот на ТИКА

91
Директорот на Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, Илбер Села, оствари работна средба со г.Халим Омер Согут, програмски координатор на Турската агенција за соработка и координација – ТИКА во Скопје.
Заблагодарувајќи се за средбата, директорот Села ја афирмира значајната улога на ТИКА во поддршка на проекти од различни области во Република Северна Македонија и го запозна својот соговорник со досегашната работа на АПЈ. Во овој контекст, двајцата соговорници имаа можност да разменат и мислења по однос на можна поддршка од страна на ТИКА за приоритетни проекти кои би ги реализирала АПЈ.
Двете страни средбата ја оценија како мошне корисна и истакнаа дека остануваат отворени за продолжување на комуникацијата и соработка на проекти од заемен интерес.
Можеби исто така ви се допаѓа