Директорот на АПЈ, Илбер Села – на одбележувањето на 5-годишнината на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје

46
Во просториите на Националната библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје, денес, Универзитетот „Мајка Тереза“ одбележа 5 години од своето постоење, развивајќи културни активности, особено промовирајќи некои од неговите изданија. Пред присутните се обрати ректорот на универзитетот, проф. д-р Азис Положани, како и некои други личности.
Учесниците ги поздрави и директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, којшто на претставниците на Универзитетот „Мајка Тереза“ им ја честита годишнината, истакнувајќи и неколку можности и аспекти на заемна соработка. Во оваа прилика, тој ја истакна и работата на АПЈ, што ја врши при примена на албанскиот јазик, на службено ниво.
Можеби исто така ви се допаѓа