Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села учествуваше на свечената церемонија на третата генерација дипломирани студенти на универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, организирана на плоштадот „Скендербег“

73

Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села учествуваше на свечената церемонија на третата генерација дипломирани студенти на универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, организирана на плоштадот „Скендербег“. Тие го крунисаа четиригодишниот напор со фрлање капи, што го симболизира крајот на предавањата на петте факултети на единствениот јавен универзитет на албански јазик во главниот град.

Можеби исто така ви се допаѓа