Директорот Илбер Села јa посети Националната Установа Албански ансамбл за народни ора и песни во Република Северна Македонија

236

Денес, директорот на Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ), Илбер Села, ја посети Националната Установа Албански ансамбл за народни ора и песни во Република Северна Македонија (ААНОП), каде го прими неговиот колега Шкодран Толај.

Во оваа работна средба, директорот на ААНОП, Шкодран Толај го извести директорот на АПЈ, Илбер Села, за исполнувањето на законската обврска во врска со двојазичноста, почнувајќи од печатот, логото и името на институцијата. Тој зборуваше и за понатамошната фаза на примената на Законот за употреба на јазиците.

По тој повод, директорот на АПЈ, Илбер Села ја понуди својата помош, како и подготвеноста да соработува во спроведувањето на двојазичноста во оваа институција.

Можеби исто така ви се допаѓа