Делегацијата на Агенцијата за примена на јазикот го посети Центарот за официјални издавања

135

Покрај бројните посети, делегацијата на Агенцијата за примена на јазикот предводена од нејзиниот директор, Илбер Села, го посети и Официјалниот центар за издавање во Тирана.

Тој ги запозна домаќините за активностите и проектите што досега ги има развиено оваа агенција.
Потоа, домаќините зборуваа за својата работа во издавањето на Службениот весник на Република Албанија, за начинот како се објавуваат службените акти и документи, нивното законско и јазично уредување итн.
Тие покажаа подготвеност да и помогнат на Агенцијата за примена на јазикот во однос на обука и советување.

Тирана, 15.10.2019 г.

Можеби исто така ви се допаѓа