Во Тетово АПЈ подели летоци за јазичните права

116
Административните службеници на Агенцијатa за примена на јазикот (АПЈ) денес во Тетово делea летоци за основните јазични права во Република Северна Македонија.
Целта на објавувањето и поделбата на овој леток е граѓаните да бидат информирани за нивните основни јазични права. Овoj содржи доволно и точни информации, како и појаснува каде граѓаните можат да го користат својот мајчин јазик во државните институции.
Можеби исто така ви се допаѓа