Во Дебар и Струга, АПЈ подели брошура за јазичните права

111
Административните службеници на Агенцијатa за примена на јазикот (АПЈ) вчера и денес во Дебар и Струга делea брошури за основните јазични права во Република Северна Македонија.
Целта на објавувањето и поделбата на брошурата е граѓаните да бидат информирани за нивните основни јазични права. Оваа содржи доволно и точни информации, како и појаснува каде граѓаните можат да го користат својот мајчин јазик во државните институции.
Можеби исто така ви се допаѓа