АПЈ на свеченото отворање на Отворените денови на ИМЈ „Крсте Мисирков“

26

Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, придружуван од Лилјана Пандева, вработена во АПЈ, беше поканет и учествуваше на свеченото отворање на Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, при што оствари кратка средба со директорката на ИМЈ, Елена Јованова-Грујовска, на којашто ѝ беа врачени зборници на научни трудови од минатогодишната Меѓународна конференција за меѓународниот ден на мајчиниот јазик во издание на АПЈ.

Можеби исто така ви се допаѓа