Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска ја посети Агенцијата за примена на јазикот

207

Заменик директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Абдилселам Селами, ја посети Агенцијата за примена на јазикот. На средбата се дискутираше за почитување на Законот за употреба на јазиците и превземените мерки од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Агенцијата за примена на јазикот и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој се согласија соработката за почитување на Законот за употреба на јазиците во Република Северна Македонија да продолжи и во иднина.

23.8.2019
Скопје

Можеби исто така ви се допаѓа