Агенцијата за примена на јазик ја посети Албанската академија на науките

277

За време на посетите во Албанија, делегацијата на Агенцијата за примена на јазикот, предводена од директорот Илбер Села, ја посети и Академијата на науките на Република Албанија, каде беше пречекан од неговиот потпретседател, академикот Васил Толе, и неговите соработници .На оваа средба директорот Села го информираше за работата што Агенцијата за примена на јазиците ја направила и ја прави, особено истакнувајќи ја потребата за соработка и помош.

Академикот Васил Толе, покажа подготвеност да соработува со оваа институција преку обезбедување научна и стручна помош во однос на изготвување на терминолошки речници, како и за други потребни нешта. Во оваа прилика, тој се заложи дека сите издавања на Академијата на науките ќе бидат донирани на Агенцијата за примена на јазикот.

Тирана, 15.10.2019 г.

Можеби исто така ви се допаѓа