Агенцијата го доби истражувањето околу користењето на јазиците на РСМ, од професорката Трајкоска

110

Агенција за примена на јазикот денеска ја пречека професорката Јасмина Трајкоска. Средбата имаше за цел да ја информира Агенцијата за истражувањето на тема „Проценка на влијанието на регулативата за употреба на јазиците во Македонија“ објавено од страна на Центарот за делиберативна демократија „Дијалог“, во подготовка на професорките Јасмина Трајкоска и Јосипа Ризанкоска, во април 2018. Агенцијата и понатаму е отворена за соработка во интерес на употребата на јазиците во Република Северна Македонија.

Можеби исто така ви се допаѓа