Агенцијата ги пречека претставниците на Акционерското друштво за стопанисување на деловен простор во државна сопственост

67

Денеска, Агенцијата за примена на јазикот, во нејзините канцеларии, беше домаќин на претставниците на Акционерското друштво за стопанисување на деловниот простор во државна сопственост на Република Северна Македонија.

На средбата се разговараше за мерките преземени од страна на Друштвото во однос на употребата на службените јазици во РСМ.

Во ова прилика, Агенцијата и Акционерското друштво за стопанисување со деловен простор во државна сопственост воспоставија тесна соработка во натамошните чекори за активностите на ова друштво.

Можеби исто така ви се допаѓа