Говор на директорот Илбер Села на промоцијата на книгата “Arbëreshët…

Почитувани пријатели! Најпрво сакам да нагласам дека е посебен и постојан предизвик да се влезе во светот на Арбрешите од Италија, особено ако тоа го правите на истражувачки начин за да ја извадите…

Поздравен говор на директорот на АПЈ, Илбер Села, на промоцијата на…

Почитувани пријатели, Денес, на овој настан на кој се одбележува годишнината, која е од големо значење за сите Албанци насекаде каде што живеат, дејствуваат и размислуваат на албански јазик, имам…

Тркалезна маса

Почитувани присутни, Ми претставува голема чест и задоволство што ја прифативте поканата да бидете дел од денешната тркалезна маса, што се одржува во рамките на одбележувањето на Меѓународниот…

ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА АПЈ, ИЛБЕР СЕЛА, НА XII ИЗДАНИЕ ПО ПОВОД ДЕНОВИ…

Почитувани пријатели! Најпрвин, дозволете да кажам неколку зборови во рамките на оваа активност, која се однесува на албанологијата. Сосем разбирливо е дека на Агенцијата за примена на јазикот…

ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА АПЈ, ИЛБЕР СЕЛА, НА XII ИЗДАНИЕ ПО ПОВОД ДЕНОВИ…

Почитувани пријатели! Најпрвин, дозволете да кажам неколку зборови во рамките на оваа активност, која се однесува на албанологијата. Сосем разбирливо е дека на Агенцијата за примена на јазикот…

ПОЗДРАВЕН ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА АПЈ, ИЛБЕР СЕЛА, НА ПРОМОЦИЈАТА НА…

Почитувани присутни! Дозволете ми да го изразам моето задоволство за оваа активност што се однесува на промоцијата на дејноста на проучувачот Бегзат Балиу, особено на речникот во делото на Имер…

ПОЗДРАВЕН ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА АПЈ, ИЛБЕР СЕЛА, НА ПРОМОЦИЈАТА НА…

Почитувани присутни! Посакувајќи ви добредојде на нашиот настан, најпрво дозволете ми да го изразам моето задоволство за публикување на ова специјално издание што денеска свечено го промовираме…