Работна средба во врска со активностите за 2022 година

9
На крајот на оваа година, директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, оствари средба со деканите: проф. д-р Бертон Сулејмани и проф. д-р Љуљзим Мехмети од УТ, проф. д-р Исмет Османи, шеф на Катедрата за албанологија, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Мустафа Ибрахими од Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје како и со проф. д-р Демуш Бајрами од УЈИЕ вклучен онлајн. При овој разговор, тој ги истакна плановите за предвидените активности на АПЈ, коишто ќе ги започне во текот на 2022г. Секако, дел од разговорот се однесуваше и на соработката со факултетите и катедрите што ќе бидат дел од активностите на АПЈ, во текот на следната година.
Можеби исто така ви се допаѓа