Професорката по албански јазик Албулена Дехари држеше предавање во Агенцијата за примена на јазикот

5

Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ) денеска ја прими професорката Албулена Дехари, предавач на Филолошкиот факултет на Универзитетот во Тетово.

Таа имаше можност подетално да се запознае со досегашната активност на АПЈ како и плановите за во иднина.

Дехари во оваа прилика пред преведувачите и лекторите на Агенцијата одржа предавање на тема „Прилагодувањето на главните делови во речениците“.

На крајот, директорот Села му се заблагодари на професорката истакнувајќи дека АПЈ е отворена за различни соработки на соодветната област.

Скопје, 12.5.2022 година

 

Можеби исто така ви се допаѓа