Проучувачот Елона Ѓата ја посети АПЈ

13
Албанската проучувачка од Тирана, Елона Ѓата ја посети Агенцијата за примена на јазикот во Скопје, која ја пречека директорот Илбер Села.
На оваа средба, директорот му ја претстави секојдневната работа што АПЈ ја врши за примена на албанскиот јазик во државните институции на РСМ. Притоа, тој ја информираше и за други активности кои оваа институција ги спроведува во интерес на зачувување и афирмирање на албанскиот јазик.
Во овој контекст, зборуваа и за можноста за идна соработка за различни прашања поврзани со албанскиот јазик.
Можеби исто така ви се допаѓа