Предавање на професорот Зилифтар Брегу во Агенцијата за примена на јазикот

10
Зилифтар Брегу, професор на Универзитетот во Тетово и на Универзитетот во Тирана од областа на новинарството, денеска престојуваше во Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ).
По тој повод, Зилифтари одржа предавање подготвено специјално за вработените на АПЈ, чија тема беше „Јазикот, пораката и медиумите“.
Прашања за обработка во оваа тема беа oдносите помеѓу информациите, јазикот и медиумите и колку тие се меѓусебно зависни за спроведување на процесот на комуникација.
Професорката Брегу пред присутните ги пренесе проблемите на кои наиде преку набљудувањето на медиумите на албански јазик во Република Северна Македонија.
Оваа активност е дел од целите кои АПЈ ги има во понатамошниот професионален развој на своите вработени.
Скопје, 15.4.2022 година

 

Можеби исто така ви се допаѓа