Официјална средба со директорот на Агенцијата за задолжителни нафтени резерви

21
Денеска директорот на Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ), Илбер Села, го дочека на средба Хулуси Беќири, директор на Агенцијата за задолжителни нафтени резерви.
Во оваа прилика, Села и Беќири разговараа за предизвиците за спроведување на Законот за употреба на јазиците во надлежните институции.
Директорот Села ја потврди поддршката на АПЈ за оваа агенција, нагласувајќи дека АПЈ е достапна за секоја институција што има потреба за јазична поддршка.
Скопје, 15.03.2022 г.

 

Можеби исто така ви се допаѓа