Договор за соработка помеѓу АПЈ и Националниот историски музеј

16
Тековната меѓуинституционална комуникација на Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ со Националниот историски музеј (НИМ) отиде во друга насока.
По тој повод, директорот на АПЈ, Илбер Села го прими својот колега на НИМ, Доријан Кочи. Во рамките на делокругот на двете страни, денеска во Скопје беше потпишан договор за меѓуинституционална соработка.
Преку оваа соработка, целта е да се координираат активностите за организирање тркалезни маси и различни научни средби, размена на идеи, информации и искуства поврзани со области од заеднички интерес од доменот на историјата на албанскиот јазик.
Можеби исто така ви се допаѓа