Директорот Села се сретна со заменик министерот Доко и директорот Куртиш

21
Директорот Села денеска во канцелариите на Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ) ги прими Џабир Доко, заменик министер за политички систем и односи меѓу заедниците и Еран Куртиш, директор на Агенцијата за остварување на правата на заедниците.
Во оваа прилика, Доко и Куртиш беа запознаени со конкретната активност на АПЈ и изразија интерес за меѓуинституционална соработка поврзана со јазични аспекти.
Директорот Села го поздрави нивниот интерес и вети конкретна поддршка во случаите кога од АПЈ се бара да помогне.
Скопје, 9.3.2022 год.

 

Можеби исто така ви се допаѓа