АПЈ ја посетија професорите Хасан Јашари и Авзи Мустафа

1
Во текот на вчерашниот ден, Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, ја посетија двајцата познати професори, др. Хасан Јашари и др. Авзи Мустафа, кои беа пречекани од нејзиниот директор проф. д-р Илбер Села. Директорот Села, во оваа прилика, ги информираше за заложбата и работата што АПЈ ја прави во примена на албанскиот јазик, помагање на институциите со преводи и лектура на разни списи и акти. Во текот на разговорот се договорија да соработуваат со АПЈ во разни проекти поврзани со албанскиот јазик.
На крајот од оваа средба, директорот на АПЈ Илбер Села, му ја врачи плакетата „АБЦ” на проф. д-р Авзи Мустафа, во знак на благодарност за дадениот придонес за именувањето на институциите.
Можеби исто така ви се допаѓа