АПЈ и ФПИОСМ ја потврдија меѓуинституционалната соработка

8
Директорот на Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ), Илбер Села, придружуван од неговиот тим, беше во работна посета во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, каде што беше примен од директорот на оваа институција, Дритан Беџети, заменик-директорот Шаип Зенели и нивниoт тим.
Во оваа пригода беше потврдена блиската меѓуинституционална соработка поврзана со спроведувањето на Законот за употреба на јазиците.
Двете институции ги утврдија точките на давање стручна помош од страна на АПЈ на ФСПИОСМ, за граѓаните да можат да ги добијат потребните услуги и на албански јазик.
Скопје, 6.4.2022 год.

 

Можеби исто така ви се допаѓа