Агенцијата за примена на јазикот потпиша меморандум за соработка со Факултетот за историја и филологија

6
За време на престојот во Тирана, директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, го посети Факултетот за историја и филологија. По тој повод потпиша меморандум за соработка со деканот на овој факултет, проф. д-р Сабри Љачи.
Овој меморандум предвидува иницијацитива, поддршка и реализација на заеднички истражувачки проекти; поддршка и реализација на други научни дејности (конференции, семинари и публикувања, што е од интерес на двете страни и др.); размена на искуства поврзани со институционалното управување, во зависност од расположливите извори и од потенцијалот на секоја институција.
Можеби исто така ви се допаѓа