U hap ekspozita “Hasan Prishtina në dokumentet arkivore”

Dec 6, 2021

U hap ekspozita “Hasan Prishtina në dokumentet arkivore”
Me rastin e shënimit të 100 vjetorit të emërimit të Hasan Prishtinës si kryeministër i Shqipërisë, në sallën e Ministrisë së Sistemit Politik në Shkup u hap ekspozita me titull “Hasan Prishtina në dokumentet arkivore”, të cilën e organizuan Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë. Para pjesëmarrësve folën zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së RMV-së, Artan Grubi, drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, drejtori i përgjithshëm i APSH-së, Ardit Bido dhe pasardhësi i familjes së Hasan Prishtinës, Mehmet Prishtina.
Krahas kësaj, po ashtu, drejtori i përgjithshëm i Arkivave të Shqipërisë, Artan Bido e vizitoi edhe Agjencinë e Zbatimit të Gjuhës, të cilin e priti drejtori i saj Ylber Sela. Me këtë rast ai u njoftua lidhur me punën e vazhdueshme që po bën ky institucion lidhur me zbatimin e gjuhës shqipe në nivele zyrtare, duke i mbështetur dhe ndihmuar institucionet shtetërore në aspektin e përkthimit dhe të lekturimit të dokumenteve dhe të shkresave të tjera zyrtare.
[gallery bgs_gallery_type="slider" size="publisher-lg" bgs_gallery_image_size="full" ids="7275,7278,7281"]

You might also like

Informacion kontakti
  • rr., “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 11, kati i 3-të
    Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

  • Phone number
    02 312 1731
  • Email
    info@apj.gov.mk