Ambasadori i Shqipërisë vizitoi Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës

Jul 3, 2019

Ambasadori i Shqipërisë vizitoi Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës
Në ambientet e Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës sot u zhvillua takim ndërmjet drejtorit të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës, Ylber Sela, dhe Ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Fatos Reka. Në takim u diskutuan një sërë çështjesh të cilat janë të një rëndësie thelbësore për funskionimin e Agjencisë dhe ndërmarrjen e masave për përballjen e sfidave. Gjatë takimit, drejtori Sela e njoftoi Ambasadorin Reka në lidhje me punën e deritanishme të Agjencisë si dhe hapat e mëtutjeshme që Agjencia do t’i ndërmarrë. Ambasadori Reka shprehu gatishmërinë për bashkëpunim ndërmjet Agjencisë dhe institucioneve përkatëse në R. e Shqipërisë në të ardhmen. Ambasadori Reka theksoi se beson që, falë vendosmërisë dhe gatishmërisë së drejtorit të Agjencisë dhe ekipit të tij, do të ketë përparim zbatimi i gjuhës shqipe, gjë e cila është në të mirë të vendit. “Për faktorin shqiptar në RMV është një arritje e madhe miratimi dhe zbatimi i Ligjit mbi Përdorimin e Gjuhëve dhe kjo paraqet një mundësi për zbatim të një gjuhe korrekte, standarde, pa dialektizma, siç e meriton gjuha shqipe”, tha Ambasadori Reka.

You might also like

News

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit Në kujtim të largimit nga kjo jetë të Këshilltares shtetërore të lekturës në AZGj, Renata Ballanca Asani, e cila ndërroi jetë para disa ditësh, Agjencia organizoi një mbledhje përkujtimore me kolegët dhe familjen e afërt të Renatës. Drejtori i AZGj-së, Ardian Musliu, në fjalën e tij tregoi për punën, cilësitë e dukshme dhe njerëzoren e Renata Ballancës, ku midis të tjerash tha se, përkushtimi i saj për punën ishte për respekt dhe karakterizohej nga profesionalizmi, përgjegjësia dhe kolegjialiteti. Vetëm një javë para se të ndërronte jetë, ajo e dorëzoi të lekturuar Raportin vjetor të punës së Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së RMV-së. Bashkëshorti i të ndjerës, Arif Asani, në emër të familjes, i falënderoi kolegët dhe miqtë e saj, që i qëndruan pranë dhe e inkurajuan në luftën e gjatë me sëmundjen e rëndë. Në mbledhjen përkujtimore mes dhimbjesh, kolegë, shokë dhe shoqe të Renatës, evokuan kujtime nga puna dhe miqësia me të. Një gjë ishte e përbashkët në kujtimet e tyre; mirësia, urtësia, hijeshia, sharmi dhe fjalët e mira që Renata la pas, ishin tiparet e saj të dallueshme, tipare këto të një gruaje të veçantë, e cila ndërroi jetë në moshë të re. Në fund drejtori i AZGj-së, ju shprehu ngushëllime bashkëshortit dhe fëmijëve të Renatës. Foto nga arkivi i AZGj-së Shkup, 18.3.2024

Informacion kontakti
  • rr., “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 11, kati i 3-të
    Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

  • Phone number
    02 312 1731
  • Email
    info@apj.gov.mk