Agjencia për Zbatimin e Gjuhës dhe IMG zotohen për bashkëpunim në të ardhmen

Jun 19, 2019

Agjencia për Zbatimin e Gjuhës dhe IMG zotohen për bashkëpunim në të ardhmen
Drejtori i Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës, Ylber Sela, priti në takim njoftues Argjent Karain, shef i zyrës së International Management Group (IMG). IMG-ja është e pranishme në vendin tonë që nga viti 2001 dhe kanë një sërë projektesh të suksesshme në sferën e kulturës dhe arsimit, duke përfshirë edhe zbatimin e gjuhës në nivel vendor. Në takim u diskutuan mundësitë e bashkëpunimit të Agjencisë dhe IMG-së, si dhe sferat të cilat janë parësore për zbatimin e gjuhës. Palët u pajtuan që ky takim të japë edhe fryte konkrete, duke bashkëpunuar në realizimin e projekteve të përbashkëta në Republikën e Maqedonisë së Veriut. [gallery size="publisher-lg" bgs_gallery_type="slider" ids="1228,1231,1234"]

You might also like

News

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit

Mbledhje përkujtimore në AZGj në kujtim të Renata Ballanca Asanit Në kujtim të largimit nga kjo jetë të Këshilltares shtetërore të lekturës në AZGj, Renata Ballanca Asani, e cila ndërroi jetë para disa ditësh, Agjencia organizoi një mbledhje përkujtimore me kolegët dhe familjen e afërt të Renatës. Drejtori i AZGj-së, Ardian Musliu, në fjalën e tij tregoi për punën, cilësitë e dukshme dhe njerëzoren e Renata Ballancës, ku midis të tjerash tha se, përkushtimi i saj për punën ishte për respekt dhe karakterizohej nga profesionalizmi, përgjegjësia dhe kolegjialiteti. Vetëm një javë para se të ndërronte jetë, ajo e dorëzoi të lekturuar Raportin vjetor të punës së Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së RMV-së. Bashkëshorti i të ndjerës, Arif Asani, në emër të familjes, i falënderoi kolegët dhe miqtë e saj, që i qëndruan pranë dhe e inkurajuan në luftën e gjatë me sëmundjen e rëndë. Në mbledhjen përkujtimore mes dhimbjesh, kolegë, shokë dhe shoqe të Renatës, evokuan kujtime nga puna dhe miqësia me të. Një gjë ishte e përbashkët në kujtimet e tyre; mirësia, urtësia, hijeshia, sharmi dhe fjalët e mira që Renata la pas, ishin tiparet e saj të dallueshme, tipare këto të një gruaje të veçantë, e cila ndërroi jetë në moshë të re. Në fund drejtori i AZGj-së, ju shprehu ngushëllime bashkëshortit dhe fëmijëve të Renatës. Foto nga arkivi i AZGj-së Shkup, 18.3.2024

Informacion kontakti
  • rr., “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 11, kati i 3-të
    Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

  • Phone number
    02 312 1731
  • Email
    info@apj.gov.mk